Korallrevets underbara värld
Att uppleva det färgglada och fascinerande djurlivet vid ett tropiskt korallrev är en dröm för många. Under detta föredrag kommer marinbiologen och undervattensfotografen Anders Salesjö visa bilder och berätta om djurlivet du kan uppleva på revet.

Föreläsning på Svenska
Längd: 45 minuter
Föreläsare: 
Anders Salesjö

Datum: Lördag 14 mars
Tid: 14:45-15:30
Lokal:  K34

Föreläsning på Svenska
Längd: 45 minuter
Föreläsare: 
Anders Salesjö

Datum: Lördag 14 mars
Tid: 14:45-15:30
Lokal:  K34

Korallrevets underbara värld
Revbildande tropiska stenkoraller är fastsittande djur som lever tillsammans med alger. De är ofta ganska tråkigt färgade, för algerna som korallerna lever ihop med är brungröna. Hornkoraller och mjukkoraller är betydligt färggladare än stenkoraller. Korallerna utgör basen för hela ekosystemet på korallrevet. De ger möjlighet för en mängd andra fascinerande livsformer att leva där. Under föredraget ska vi titta närmare på en mängd olika korallrevsfiskar som anemonfiskar, feabborrar, pygmésjöhästar och spökkantnålar. Ryggradslösa smådjur som havsborstmaskar, nakensnäckor och vackert färgade små räkor kommer vi också få se exempel på. På revet finns ju självklart också en hel del större djur som havssköldpaddor och jordens största rocka mantan.
 
 

Anders Salesjö
Undervattensvärlden är och har alltid varit Anders Salesjös stora passion. Han är marinbiolog och undervattensfotograf och har fått en mängd utmärkelser för sitt fotograferande. Till vardags jobbar han som lärare och undervisar i marinbiologi och dykning på Gullmarsgymnasiet i Lysekil. Vid sidan om sitt ordinarie jobb är han en ofta anlitad kursledare, föredragshållare och researrangör.